Заради разширяването: Свикват собствениците на земи край базата в Граф Игнатиево

Автор: Plovdiv Now 10222
Заради разширяването: Свикват собствениците на земи край базата в Граф Игнатиево

Общо събрание на собствениците на земя около пистата на база Граф Игнатиево в землището на община Марица и село Царимир се свиква в началото на следващия месец. Срещата ще се проведе на 08.10.2022 г. от 10:00ч. в с. Царимир, пред ресторант Козлетата, на мегдана. Поканени са всички собственици - лично или чрез пълномощници.

Повод за събранието е мащабното реконструиране и разширяване на Авиобаза Граф Игнатиево, а Дневният ред ще бъде обявен на 03.10.2022 г.

Припомняме, че на 21 септември 2022 г. командването и личният състав на авиобаза Граф Игнатиево организираха и осъществиха успешно пребазиране на авиационната, самолето-обслужващата и специална техника на летище Пловдив във връзка със старта на мащабната реконструкция, която започва на летище Граф Игнатиево.
 
От летище Пловдив ще се провежда и цялостната летателна дейност на бойните пилоти, както и обслужването и ремонта на авиационна техника, докато не завърши новото строителство на летищната инфраструктура в авиобаза Граф Игнатиево, отговаряща на изискванията за приемане на новите самолети F-16.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина