Голяма спортна зала строят в село Рогош, направиха първа копка

Автор: Plovdiv Now 7429
Голяма спортна зала строят в село Рогош, направиха първа копка

Първа копка за строежа на многофункционална спортна зала в село Рогош направиха кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, зам.-кметът Николай Стаматов, кметът на селото Величка Величкова и управителят на фирмата-изпълнител „Ай Ди Ел“ ЕООД Михаил Иванов.

Тържествен водосвет за успеха на начинанието бе отслужен от отец Страхил, а малките танцьори от танцова школа „Оренда“ поздравиха присъстващите с прекрасно изпълнение на българско народно хоро.

Кметът на селото Величка Величкова изказа признателност на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов и на председателя на Общинския съвет Гергана Трендафилова за подкрепата за проекта.

„Искам да благодаря на кмета Димитър Иванов и на екипа му, както и на председателя на Общинския съвет Гергана Трендафилова и общинските съветници за усилията и решителността, заради които тази инвестиция стана възможна. Това е един от многото проекти, разработен от екипа на община „Марица“ за с. Рогош“. Пожелавам на кмета Димитър Иванов здраве и сили, за да продължи все така самоотвержено да защитава интересите на всеки един жител на община „Марица“, каза Величка Величкова.

Димитър Иванов подчерта, че строителството на новото съоръжение започва на значимия християнски празник Илинден.

„Днес Българската православна църква почита паметта на Свети пророк Илия, считан за най-големия библейски пророк и предвестник на истинната вяра. Щастлив съм, че именно на този ден стартираме най-голямата инвестиция, която ще бъде направена през този управленски мандат - изграждането на модерна спортна зала в с. Рогош“, посочи кметът на община „Марица“.

Той припомни, че до осъществяването на проекта се е стигнало заради настойчивостта и упоритостта на кмета на с. Рогош Величка Величкова, на общинските съветници от селото, на местните самодейни състави, както и на баскетболния отбор.

„След като всички законови процедури са спазени, днес полагаме началото на изграждането на многофункционална зала, която ще отговаря на всички европейски изисквания. Тя ще е подарък за децата - нашето бъдеще, за талантливите ни самодейци, за баскетболния клуб на селото, спечелил многобройни шампионски титли и за всички местни жители. Съоръжението ще може да бъде използвано от всички – от най-малките до най-големите“, отбеляза Димитър Иванов.

Той благодари на Господ, „затова че ни помага във всички начинания, които са в услуга на жителите на селищната система“ и изрази надежда, че след строителството на новата зала в нея ще се провеждат общински, регионални и национални състезания.

„Обещавам ви, че това ще е последното хоро, изиграно на тази поляна. Следващото ще бъде в залата“, обърна се кметът на община „Марица“ към малките самодейци от танцовия състав.

Той обясни, че всеки ден, минавайки през селото на път за работа, ще упражнява пряк контрол върху строителните дейности и отправи молба към кмета на Рогош Величка Величкова да оказва по всякакъв начин съдействие на представителите на фирмата-изпълнител.

Сградата ще бъде с разгъната застроена площ 1241 квадратни метра, височина 8 метра и ще има 350 седящи места.  Тя ще бъде изградена на терен до старото училище в с. Рогош.

На събитието присъстваха заместник-кметовете Гергана Титюкова и Анелия Симеонова, кметове на населени места, общински съветници, десетки жители и баскетболния отбор на селото, който 3 поредни години е шампион на Държавните игри на малките населени места.

Накрая всички си направиха обща снимка за спомен.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина