Футболист от отбора на село Труд нападна съдията по време на мач

Автор: Ива Модова 9143
Футболист от отбора на село Труд нападна съдията по време на мач

Футболист от отбора на село Труд бе осъден на 1000 лева административна глоба заради нападение над главния рефер. Посегателството е станало по време на дербито между клубовете  от „Б” Областна група - ФК „Вихър -2006" – Граф Игнатиево и ФК „Труд".

Мачът се провеждал спокойно до отбелязването на първия гол от страна на домакините- Вихър -2006 в 68-та минута. Феновете и футболистите от противниковия отбор се разгневили, заваляли обиди и псувни.  

Докато вратарят на ФК „Труд" се опитвал да изкара топката от мрежата до него отишъл негов съотборник и го бутнал. Това било видяно от главния съдия, който се приближил до нервния играч. За извършеното от последния нарушение, съдията му показал жълт картон. Тъй като футболистът имал вече такъв, реферът бръкнал в джоба си, за да му покаже и червен. В този момент играчът се засилил и му нанесъл удар с ръка. От него съдията паднал на земята.

Дербито било прекратено веднага, тъй като пострадалият не виждал почти нищо с периферното си зрение на лявото око.

Реферът посетил лечебно заведение. Там бил прегледан и му било изготвено съдебномедицинско удостоверение. От удара той е получил  травматичен оток на лявата половина на лицето и разкъсно - контузна рана по лигавицата на горната устна.

Съдията подал жалба в прокуратурата и футболиста бил привлечен като обвиняем. Не след дълго се изправил и пред съда за причиняване на две телесни повреди на длъжностно лице по хулигански подбуди.

Футболистът признал вина и изказал съжаление. Той съдействал през цялото време на органите на реда по време на досъдебното производство. Подсъдимият е с чисто съдебно минало, без криминални прояви, работещ. Поради това съда се смили към него и го наказа само с финансова санкция. Футболиста бе освободен от наказателна отговорност и глобен с 1000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина