Филип, опитал да убие мъж в Рогош, не се признава за виновен

Автор: Plovdiv Now 10583
Филип, опитал да убие мъж в Рогош, не се признава за виновен

Без признание за вина започна делото срещу Филип Янков, обвинен в опит за предумишлено убийство. Почти до смърт бе наръган 32-годишният Тодор Ванев след скандал между две ромски фамилии в село Рогош. Между двата клана от години имало напрежение, а до ескалацията се стигна след секс запис, предава trafficnews.bg.

Кървавият инцидент стана в средата на май 2020 година. Мъж бе намушкан в пловдивското село Рогош. До инцидента се стигна след скандал между двама мъже от различни ромски фамилии. По-възрастният извади нож и намушка другия. Пострадалият бе с 4 прободни рани.

Единствено намесата на лекарите и осъществената оперативна интервенция предотвратили настъпването на смъртта на 32-годишния.

Извършителят Филип Янков днес се изправи пред магистратите в Окръжен съд. 57-годишният мъж е с повдигнато обвинение за опит за предумишлено убийство.

Янков обитавал къща със семейството си в Рогош. В съседни домове живеели представители на фамилията на 32-годишния Ванев. Между двете семейства възниквали скандали и конфликти, придружавани със закани. Причината се оказали секс записи, публикувани в социалните мрежи, научи репортер.

По време на разпоредителното заседание Янков отказа да признае вина. Той чрез своя адвокат пожелаха делото да се гледа по общия ред с разпита на всички свидетели. По думите на Янков фактите не са такива, каквито са описани в обвинителния акт.

Междувременно в съдебното заседание Тодор Ванев бе конституиран като частен обвинител и граждански ищец. Чрез своя адвокат, той предяви иск за 200 хиляди лева за причинените му имуществени и неимуществени вреди.

Така процесът срещу Янков ще започне по общия ред. Пред магистратите ще се изправят всичките 21 свидетели, както и вещите лица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина