Експертиза отложи присъдата на Веска, обвинена за смъртта на съпруга си в село Труд

Автор: Ива Модова 7067
Експертиза отложи присъдата на Веска, обвинена за смъртта на съпруга си в село Труд

Делото срещу Веска Хаджиева, подсъдима за убийството на мъжа й – Костадин, бе отложено от председателя на съдебния състав. Именно съдия Събчева назначи по нейно искане изготвяне на допълнителна съдебномедицинска експертиза, която да даде отговор на въпросите, дали представената от обвиняемата фактическа обстановка би довела до фаталният край. Експертизата ще покаже още, как е настъпила смъртта на Костадин и може ли тя да бъде причинена по начина, по който Хаджиева описва в показанията си.

Заседанието бе пренасрочено за началото на февруари. До тогава вещите лица трябва да са готови със становището си, а след тяхното изслушване може да се пристъпи към пледоарии.

Припомняме, че днес Веска даде пълни обяснения за живота си с починалия Хаджиев, както и за самия инцидент. Тя разказа, че не е убила мъжа си, нито е целяла смъртта му. Действала е единствено да се защити след серия от побои. 

В залата бяха най-близките на Хаджиева – сестра й и племенницата й. По-младата също даде обяснения пред съда за характера на леля си, за взаимоотношенията между Веска и Костадин и за убийството.

„Подозирахме, че я пребива, защото беше постоянно посинена. Оправдаваше се, че е паднала или че сама се е ударила. Когато беше в болницата, оперирана и без надежда за живот, Костадин нито веднъж не дойде да я види или да попита как е. Когато дойде ред да изписват леля, Хаджиев ме предупреди, че в къщата си не я иска. Каза ми: „Ще си сложа въжето ако ми я докараш тук”. Взехме си я у дома. И там един ден не дойде. Обичах го много, беше ми пример за мъж. Един ден посетих работното място на Веска, където се срещнах с шефа й. Той ми разказа, че леля е ходила на работа с такава синина на окото, че едва гледала. Тогава са й предложили помощ и съдействие, но тя отказала с мотива, че е паднала в банята. Аз и съпруга ми я взехме от работа, когато се обадиха от полицията. От мен научи, че калеко е умрял. Много се разстрои, не говореше, беше свита”, разказа Атанаска.

Сестрата на Веска отказа да дава показания. Въпреки това жената остана в залата, за да подкрепи най-близкия си човек.

Непосредствено след обявяването на решението на съда, адвокат Орлин Търновалийски поиска мярката за неотклонение спрямо Веска, да бъде изменена. Молбата му обаче не бе уважена.

„Ще обжалвам пред Апелативен съд. Тази жена няма как да избяга и при това положение на съдебната фаза не може да повлияе над свидетелите. Тя съдейства изцяло и не виждал причина за една по-лека мярка, като домашен арест”, заяви адвокат Търновалийски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина