До дни започва дълго чаканият ремонт на ул. „Никола Д. Петков“ в Рогош

Автор: Plovdiv Now 6080
До дни започва дълго чаканият ремонт на ул. „Никола Д. Петков“ в Рогош

Автор: Георги Тошев

Жители на село Рогош сигнализираха за забавен ремонт на улица „Никола Д. Петков“ - една от централните и основни в селото.

„През първите 2 седмици премахнаха стария асфалт, поставиха шахти и сега тънем в кал и мизерия. Дъждовете, които се изсипват правят ситуацията още по-мъчителна и ужасна за пешеходците и хората с автомобили”, сподели жител на селото.

По думите му не се работи от седмици, а ситуацията в момента създава затруднение не само на хората в селото, а и на тези, които преминават от там.

Кметът на Община „Марица” Димитър Иванов коментира пред TrafficNews, че до дни започва полагането на чакъл и следва асфалтиране. Ако атмосферните условия са благоприятни, улицата трябва да е готова след празниците, т.е до две седмици.

„Този ремонт се планираше от две години и беше нужно време, за да се осъществи – подготвят се разрешителни за строеж, правят се проекти, осигурява се финансиране. Времето също трябва да е благоприятно, не може да се асфалтира в дъжд. Самата улица не е ремонтирана повече от 40 години и желанието на жителите беше именно тя да е с приоритет. Община „Марица“ участва в ремонта със собствени средства и се стреми да изгради нова и модерна инфраструктура, за да облекчи трафика и да улесни придвижването на хората в селото. Целта на общинското ръководство е стъпка по стъпка да реконструира първо основните пътни отсечки, а след това и по-малките улички“, добави още Иванов.

Кметът апелира жителите, ако забележат нередности или имат нужна от допълнителна информация, да сигнализират него или администрацията, за да се реагира бързо и да получат необходимите отговори.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина