Деца от Труд спечелиха Купата на кмета на община „Марица“

Автор: Plovdiv Now 8683
Деца от Труд спечелиха Купата на кмета на община „Марица“

Отборите от 9 училища в община „Марица“ се включиха във футболния турнир за Купата на кмета Димитър Иванов. Състезанието е традиционно и се провежда в края на всяка учебна година. В първенството, което се състоя на реновираната и модерна база на стадиона в с. Маноле, взеха участие момичета и момчета от 5-ти до 7-ми клас.

След оспорван и напрегнат двубой, заслужена победа спечели тимът на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Труд. На второ и трето място се класираха отборите на СУ „Васил Левски“ в с. Маноле и на ОУ „Васил Левски“ в с. Рогош.

Освен купи за първите три тима, за всички участници имаше и отборни награди - футболни топки и екипи.

Индивидуални призове-спортни статуетки, получиха Методи Христев от с. Рогош, който стана голмайстор на първенството,  Георги Николов от с. Маноле - за най-добър вратар и Габриел Керезов от с. Труд - за най-полезен състезател.

Димитър Иванов връчи купата на тима, завоювал първото място и благодари на учениците за честната, спортсменска игра и за всеотдайността им на терена.

„Благодаря на участниците затова, че показаха характер и се раздадоха на терена, с което направиха турнира още по-вълнуващ и интересен. Признателен съм и на спортните организатори в община „Марица“, както и на футболните съдии и учителите по физическо възпитание, които са вложили труд, усилия и енергия, за да тренират децата“, подчерта кметът на община „Марица“.

Той пожела на учениците щастлива и безгрижна ваканция и да спортуват интензивно, за да пожънат още по-големи успехи на първенството през следващата учебна година.

За спомен от турнира всички си направиха обща снимка, а след това възстановиха силите си със сандвичи и вода от специално поръчания кетъринг.

На събитието присъстваха кметът на с. Маноле Йордан Енев и председателят на общинската комисия по младежта и спорта и общински съветник Александър Богданов.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина