Деца нападнаха и ограбиха възрастен човек в Рогош, сред тях било и момиче

Автор: Plovdiv Now 4556
Деца нападнаха и ограбиха възрастен човек в Рогош, сред тях било и момиче

Четири деца са нападнали и ограбили възрастен мъж в село Рогош. По случая е започнато досъдебно производство от Районна прокуратура – Пловдив. Жертвата е на 84 години, а нападателите между 9 и 12.

Нападението е извършено вчера около 16 часа. В полицията е съобщено, че няколко лица спрели на улицата пострадалия, хванали го за ръцете, за да не може да ги движи, и от джоба на панталона му отнели 110 лева. След разследване няколко часа по-късно са били задържани четири малолетни деца  – три момчета и едно момиче. Две от тях са на 12 г., а другите на 9 и 11 г. Част от отнетата сума – 36,50 лв. е възстановена, а останалата била похарчена за храна, напитки и транспорт. След грабежа малолетните отишли с автобус до Пловдив и се върнал в Рогош с такси.

По закон малолетните извършители на престъпления не носят наказателна отговорност. Поради тази причина делото предстои да бъде изпратено по компетентност на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина