Дългогодишна мечта се сбъдна: Откриха новата модерна спортна зала в село Труд

Автор: Plovdiv Now 8664
Дългогодишна мечта се сбъдна: Откриха новата модерна спортна зала в село Труд

Сбъдна се дългогодишната мечта на поколения жители на село Труд да имат модерна и многофункционална спортна зала. Новото бижу беше открито днес в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ навръх първия учебен ден, като преди това беше отслужен и тържествен водосвет от отец Милан и отец Кирил.

Сградата е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, висока е 8 метра и е с 350 седящи места.

„Честита да е на всички новата сграда, от която имахме голяма необходимост и най-сетне това желание се изпълни. Благодарим на ръководството на община „Марица“. Нека бъдат успешни всичките им трудове“, пожела отец Кирил.

Кметът на община "Марица" Димитър Иванов подчерта, че построяването на спортното съоръжение в Труд е най-голямата инвестиция за последните 4 години.

 „Днес село Труд има двоен празник – старт на учебната година и откриването на новата зала – осъществена мечта на поколения местни жители. Тя е подарък за децата - нашето бъдеще, за нашата гордост - хандбалния клуб на селото,  завоювал десетки шампионски титли, за талантливите ни самодейци и за всички хора от с. Труд. Това е най-значимата и стойностна инвестиция през целия мандат“, каза в емоционалното си приветствие кметът.

Припомняме, че залата стана факт само за 6 месеца, като по настояване на Димитър Иванов фирмата изпълнител се ангажирала да завърши съоръжението предсрочно - за 15-ти септември, а не както бе по договор – до 1-ви октомври.

За доказателство кметът показа светлоотразителна жилетка, на която с маркер е отбелязана датата на старта на строителството – 15-ти март тази година.

Припомняме, че в село Труд беше построена и изцяло нова сграда на яслата към ДГ „Бисер“, реновирани са всички общински постройки – читалището, кметството и училището.

„След два месеца ще бъде изграден паркинг пред новата спортна зала, ще се ремонтират улиците „Янтра“ и „Никола Петков“, а приоритет през следващия мандат ще бъде реконструкцията на улици и тротоари“, обещава кметът.

Той пръв отключи новата зала и покани жителите да я разгледат.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина