Четвъртокласници от Мулдава и Войсил с най-добри резултати от външното оценяване

Автор: Виктория Петрова 19266
Четвъртокласници от Мулдава и Войсил с най-добри резултати от външното оценяване

Учениците от начално училище "Климент Охридски" показаха най-висок сборен резултат на изпитите след 4. клас в Пловдив. Средният успех на децата е 5,54 - 5,85 по БЕЛ и 5,22 по математика. 

Училището остава на трето място в класацията за областта, където първото и второто място се заемат съответно от училище "Отец Паисий" с едва 6-ма четвъртокласници в село Мулдава, Асеновградско /със средна обща оценка 5,75/ и училище "Св. Климент Охриндски" в село Войсил, община Марица, с 8 ученици в четвърти клас със среден успех Отличен /5,56/. 

Третото място пък пловдивското школо шампион дели с училището в Крумово, от което на изпита са се явили 13 деца. 

Топ класацията с най-силни резултати в Пловдив се допълва от СУ "Св. Патриарх Евтимий", НУ "Христо Ботев", ОУ "Драган Манчов", ОУ "Васил Петлешков", СУ "Любен Каравелов" и ОУ "Кочо Честименски". 

Силни резултати имат още учениците от училището с село Труд и частното школо в Марково. 

"Предстоят анализи, които ще имат за цел да се съпоставят на резултати със знания там, където се наблюдава дисхармония в оценките. Ще направим още проверки и ще анализираме добрите практики", посочи директорът на РУО-Пловдив Иванка Киркова. 

По повод подменени диктовки на националното външно оценяване по български език и литература, какъвто случай имаше и основното училище в село Богданица, област Пловдив, РУО ще направи проверка. Очаква се директорът да бъде санкциониран. 

Въпреки различната диктовка училището в Богданица е в класацията с най-слабо представили се училища, чиито ученици имат средна обща оценка от двата изпита слаб, т.е. под 3,00. От Пловдив в тази антикласация влизат НУ "Кирил Нектариев", ОУ "Димчо Дебелянов", ОУ "Гео Милев", ОбУ "Пенчо Славейков", ОУ "П. Волов" и СУ за УУС, пише TrafficNews.

От РУО -Пловдив обаче ще излязат с предложение, с което се надяват да се въведе по-справедлив изпитен процес.

"Ще отправим предложение към МОН за участие на квестори от други училища, както е при изпитите след 7 клас. Мисля, че това ще е по-справедлив модел, защото в момента квестори са само учители от самите училища", посочи г-жа Киркова. 

Средният резултат на оценките по Български език и литература на четвъртокласниците в област Пловдив е 5,02, а по математика - 4,44. Четирима са пълните отличници с по 100 точки и на двете матури. Като цяло отличните оценки са 2615 от 5660, положили изпит по БЕЛ, и 976 от 5655 ученици, положили изпит по математика.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина