Честито! Детската градина в село Строево се сдоби с великолепна нова сграда

Автор: Plovdiv Now 19277
Честито! Детската градина в село Строево се сдоби с великолепна нова сграда

Новата сграда на детска градина „Детелина“ в село Строево, община "Марица", беше открита тържествено вчера, навръх големия християнски празник на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София.

Припомняме, че тя бе изградена само за 6 месеца, като строителството й стартира на 14 март тази година с пускането на 2 бели гълъба.

Под звуците на „Многая лета“ кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, заместник-кметът Петко Чочев, кметът на село Строево Десислава Дингилева и директорът на ДГ „Детелина“ Борислава Борикова прерязаха лентата.

Отец Милан и отец Атанас отслужиха водосвет за здраве.

Кметът на община „Марица“ подари нови играчки за децата от ДГ „Детелина“ и лаптоп, който ще бъде в помощ при работата на учителите. Той благодари на Бог – за здравето, силите и търпението по време на строителството, на екипа си – за проекта, превъплътил се в удивителната нова сграда и на фирмата-изпълнител „ЕНВАЙРО КЛИЙН“ ЕООД – за качествената и навременно свършена работа.

„Нека вярата, надеждата и любовта в доброто не угасват никога в нас“, пожела на всички кметът Димитър Иванов.

Едноетажната сграда за 56 деца е разположена на 500 кв. м., като има подготовка за втори етаж. Тя е с изцяло нови ВиК, електрическа и отоплителна инсталация. Всяка от двете групи разполага със собствена занималня и спалня с отделен санитарен възел. Има кабинет за директора, стая за персонала и перално помещение. В огромния двор с площ от 4 дка малчуганите ще играят на две модерни детски площадки с ударопоглъщаща настилка и детски съоръжения, които отговарят на всички европейски норми. Безопасността на забавачката е подсигурена с пожароизвестителна система, мълниезащита и видеонаблюдение.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина