Баскетболистите от Рогош с нова шампионска титла, кметът на общината лично ги поздрави

Автор: Plovdiv Now 16685
Баскетболистите от Рогош с нова шампионска титла, кметът на общината лично ги поздрави

Баскетболен клуб „Рогош“ спечели нова шампионска титла на Държавните игри на малките селища в село Аспарухово, община Дългопол, област Варна.

Децата от тима, придружени от родителите и треньора си Георги Итов, както и от кмета на село Рогош Величка Величкова, бяха поканени при кмета на община "Марица" Димитър Иванов, за да му покажат купата-трофей и да получат личните му поздравления.

„Гордея се с Вас, радвам се от сърце за всички Ваши успехи и съм Ви признателен, че прославяте името на община „Марица“ из цялата страна“, обърна се Димитър Иванов към състезателите.

Той подари по чифт маратонки на всеки от играчите и на треньора, като им пожела още много вкарани кошове и заслужени победи.

На Игрите на малките населени места баскетболен клуб „Рогош“ успя да се наложи след силно оспорвана игра, като победи тимовете на Шабла и на домакините от Дългопол.

Индивидуални награди получиха двама от играчите в отбора - Атанас Филев, който бе обявен за най-добър реализатор, и Костадин Юрдеков – за най-полезен играч.

Тимът на село Рогош е шампион на Игрите за четвърти път и за втора поредна година.

Освен през 2019 отборът на Георги Итов грабна златните медали и през 2014, 2016 и 2018 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина