Акция! Петима задържани край Пловдив за множество кражби в частни домове

Автор: Plovdiv Now 864
Акция! Петима задържани край Пловдив за множество кражби в частни домове

Петима мъже на възраст между 17 и 29 години са задържани от служители на РУ Труд при проведена акция с цел противодействие на битовата престъпност. Те са извършили множество кражби от частни домове, стопански и търговски обекти на територията на общините Марица и Съединение. Кражбите са извършени от началото на годината до момента.

Апашите се придвижвали от Пловдив до близките села и търсели необитаеми къщи или търговски обекти без охрана. Установено е, че са откраднали черна и бяла техника, цветни метали, кабели, домакински и битови уреди, както и хранителни стоки. Част от вещите са открити и иззети от служителите на реда.

Двама от задържаните са влезли в дома на възрастно семейство от Съединение, през нощта, докато хората спели, с цел кражба на вещи. Образувани са досъдебни производства по чл. 194, 195 и 170 от НК. Задържаните лица са криминално проявени, а срещу едно от тях има повече от 50 заявителски материала за различни престъпления.

Справка показва, че малко преди да извършат престъплението в условие на рецидив, двама от мъжете са били освободени след изтърпяване на наказание "лишаване от свобода". Като непълнолетни, част от крадците са били настанявани в поправителните домове в Ракитово и Завет.

На извършителите на престъплението е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" до 72 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина