{* *}

67-годишната Веска, убила мъжа си в село Труд, атакува ареста си

Автор: Ива Модова 769
67-годишната Веска, убила мъжа си в село Труд, атакува ареста си

67-годишната Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на съпруга си – 73-годишният Костадин Хаджиев в село Труд, община "Марица", атакува в съда наложената й мярка за неотклонение „задържане под стража”. Вече половин година жената е в следствения арест, без да й бъде повдигнато официално обвинение.

Припомняме, че дядото често си канел гостенки,  които оставали да преспиват при него. Бабата била свикнала с похожденията му, но чашата преляла когато разбрала, че той е приписал фамилната къща на дъщерята на една от приятелките си. Последвал скандал, тя го натиснала в банята и го удушила. На следващия ден отишла на работа, като преди това заличила следите от извършеното престъпление.

Трупът на 73-годишния мъж бил открит от негов приятел, който го търсил по телефона.

Днес Хаджиева отново се изправи пред Окръжен съд с молба мярката й за неотклонение да бъде изменена. След изслушване на страните, съда обаче поряза желанията й и постанови вече наложената мярка.

Решението подлежи на обжалване в по-горна инстанция. Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина