1,5 млн. лева отпускат за Голямоконарско шосе

Автор: Plovdiv Now 22952
1,5 млн. лева отпускат за Голямоконарско шосе

1 500 000 лв. за реконструкция и разширяване на Голямоконарско шосе одобри служебното правителство. Парите са допълнителен трансфер за целеви разходи за 2021 г. и ще бъдат преведени по бюджета на община „Марица“, съобщи областният упревител Ангел Стоев. Най-важно е да се довършат отчуждителните процедури, за да се пристъпи към реализация на проекта.

Реконструкцията и разширяването на Голямоконарско шосе е важно за региона, тъй като то свързва с автомагистрала „Тракия“, не само град Пловдив, но Смолян и Родопите. Трасето е най-ползваната входно-изходна артерия на Пловдив. Над 500 000 жители на общините Пловдив и „Марица“ минават по тази  общинска и междуобщинска пътна мрежа. Пътят ще нормализира трафика, ще облекчи придвижването на хора и стоки, и ще допринесе за привличането на нови инвестиции в региона.

В проекта за Голямоконарско шосе се предвижда удвояването му, както и изграждането на  кръгови кръстовища  с  бул. "Дунав" с "Васил Априлов", на отбивката за КАТ, хладилната база на индустриалната зона на с. Радино, Западната тангента, на жп прелеза със с. Царацово и на южния обход на община "Марица". Пътят ще е с две платна по три ленти до табелата на Пловдив и с две платна по две ленти до пътната връзка за село Царацово. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина