Търсят доброволци за гасенето на пожара над Югово и Нареченски бани

Автор: Plovdiv Now 18772
Търсят доброволци за гасенето на пожара над Югово и Нареченски бани

Необходими са доброволци, които да помогнат за гасенето на пожара над Югово и Нареченски бани в Родопите. Призивът бе отправен от Красимир Каракашев от Доброволческия отряд 112 в Пловдив във Фейсбук. Според него пожарът е низов като горят шумата, игличките, торфа и падналите дървета, но на стръмните склонове, вместо да се задържа в горната част, огънят слиза надолу, като на места се качва и по короните на дърветата, което също допринася за бързото разпространение.

Каракашев каза, че призивът му е съгласуван с ръководството на пожарната в града. За съжаление, обаче, не е осигурен транспорт за доброволците до Нареченски бани, което означава, че те сами трябва да стигнат до сборния пункт в селото всяка сутрин в 7 часа.  Оттам те се извозват до мястото на пожара, като пътуването продължава поне 2 часа. 

Съветът към доброволците е да са с туристически високи обувки, дълги памучни панталони, връхна дреха с дълъг ръкав,  инструмент за работа (лопата или мотика), бутилки с вода, храна, кърпи за по-лесно дишане, плътните слънчеви очила също помагат срещу дима. 

Според Каракашев пожарът все още не е локализиран.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина