Продължава гасенето на големия пожар край Югово, дъждът улесни борбата с огъня

Автор: Plovdiv Now 83619
Продължава гасенето на големия пожар край Югово, дъждът улесни борбата с огъня

Продължава гасенето на големия горски пожар в Югово, като остава и частичното бедствено положение в района. В борбата с огнената стихия вчера се включиха над 170 души, сред които военни и над 30 доброволци от цялата страна.

От пожарната в Пловдив съобщават, че към момента няма опасност огънят да обхване близките населени места. Тази нощ над района е валял дъжд и екипите се надяват, че това ще улесни работата им на терен.

Огънят е напълно овладян от страната на Нареченски бани, днес усилията ще бъдат в посоката към село Югово, където се изгражда просека, съобщава БНТ.

Заради дъжда огънят е паднал в по-ниските части на стръмния терен, което ще даде възможност на пожарникарите днес да го локализират и по периметъра - обясни главен инспектор Димитър Бришимов, който ръководи екипите от пожарникари, военни и доброволци.

Над 170 души и днес остават в непроходимата местност, за да продължат битката с огъня.

Военните хеликоптери също не спират работата си, при необходимост има готовност от включването на допълнителна въздушна техника.

„50 военнослужещи от Четвърти артилерийски полк – Асеновград и 5 единици техника ще се включат в борбата с пламъците”, заяви пред Нова телевизия майор Емил Григоров.

По думите му военните ще бъдат разпределени на два фронта с цел недопускане огънят да достигне до селото. В гасенето на пламъците ще се включат и доброволци.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина