Първите заседания на общинските съвети в Лъки и Садово са тази седмица, ще се полагат клетви

Автор: Plovdiv Now 7601
Първите заседания на общинските съвети в Лъки и Садово са тази седмица, ще се полагат клетви

Първите заседания на новите състави на Общинските съвети на Лъки и Садово ще се проведат на 6 ноември, съответно от 11.00 часа и 14,00 часа. 

По време на първата за мандата сесия ще положат клетва новоизбраните кметове на общини, както и кметовете на кметства и общински съветници. Ще бъде избрани и председатели на Общинските съвети.

Припомняме, че за кмет на Лъки бе преизбран Валентин Симеонов от ДПС. Той се яви на балотаж срещу Илия Данчев от Земеделски народен съюз, след като не му достигнаха 15 стотни до необходимите 50% на първи тур. Вчера кандидатът на ДПС е получил 59.70% от вота. 37.81% от избирателите са подкрепили Данчев. Лъки бе общината с най-висока избирателна активност и на двата тура от местните избори. 

Категорична победа на първи тур постигна Димитър Здравков от БСП над опонента си от ГЕРБ Георги Буков. Както стана ясно миналата неделя, Здравков застава начело на община Садово за трети пореден път с подкрепа от 82.24%.

В малките населени места имаше и двама "предизвестени" кмета. Единственият кандидат за кмет Христо Атанасов от ГЕРБ спечели в село Чешнегирово, а в селци кмет стана Стефан Стефанов от БСП. На първи тур жителите на малки населени места гласуваха доверие на кандидатите на БСП за България. Веска Милчева спечели в Поповица, Костадин Милушев и Христо Марков - в Богданица и Моминско, Павел Павлов - в Кочево. В Катуница и Караджово бяха избрани Красимир Юруков и Борислав Благоев.

Втори тур се проведе единствено в Милево и Богданица, където спечелиха Анелия Колева от БСП за България и Александър Александров от НФСБ (БЗНС,СДС).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина