Пак ограничават движението по пътя Югово - Лъки за Кръстова гора

Автор: Plovdiv Now 5833
Пак ограничават движението по пътя Югово - Лъки за Кръстова гора

До 20 май от 7.00 до 18.00 ч. заради ремонт ще се ограничава движението по третокласния път Югово - Лъки - Здравец, по който се пътува до Кръстова гора, съобщават от пресцентъра на АПИ. Трафикът се спира за полагане на нови асфалтови пластове и изграждане на малки съоръжения в 20 км отсечка от с. Югово до с.Здравец.

В неделя,16 май, ще се работи само в 12 км участък от Лъки до Здравец, за да се осигури коридор на поклонниците към Кръстова гора.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, се посочва в съобщението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина