От „Лъки инвест“: Имаше авария, но реката не е замърсена

Автор: Plovdiv Now 9544
От „Лъки инвест“: Имаше авария, но реката не е замърсена

Авария на хвостопровод над Лъки доведе до замърсяване на водите на реките Юговска и Чепеларска , съобщиха от Министерството на околната среда и водите. До инцидента се е стигнало след авария на довеждащ хвостопровод на "Лъки инвест" ЕООД, в следствие на което водите на реката са със силно променен цвят.

Изпълнителния директор на „Лъки инвест“ Атанас Марински потвърди, че вчера сутрин се е спукала тръба. По думите му работата на фабриката е била спряна и веднага и тръбата подменена.

„От 20 г съм директор, досега са се спукали 70-80 тръби, но никога не сме замърсили реката. Промяна на цвета може да има, но промяна има и след всеки дъжд, но химизма на водата не е променен“, твърди Марински пред БТВ.

От Басейнова дирекция изпратиха още вчера съобщения до общините в засегнатия район да предупредят населението за възможно замърсяване на водите в река Чепеларска и ползването им. Може да са засегнати общините Лъки, Асеновград, Садово Родопи и Марица.

Сигурен съм, че няма замърсяване на водата, за какви наказания се говори при това положение, каза още директорът на „Лъки инвест“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина