Опасност от свлачища по пътищата Асеновград - Смолян, Юговско ханче - Лъки - Здравец и Кричим - Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 8492
Опасност от свлачища по пътищата Асеновград - Смолян, Юговско ханче - Лъки - Здравец и Кричим - Стамболийски

Опасност от свличане на земна и скална маса има по пътищата в планинските райони на областта. Това съобщиха пред Радио „Фокус“ от Областното пътно управление. Водачите трябва да бъдат особено бдителни по направленията Асеновград - Смолян, Юговско ханче - Югово - Лъки - Здравец и Кричим - Стамболийски.

Засилено е автомобилното движение по пловдивския участък на автомагистрала „Тракия“. Пътните настилки в областта са мокри на места, но нормално проходими. Водачите трябва да шофират с повишено внимание, съобразена скорост, както и да не предприемат рискови маневри, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти.

Остава ограничено движението на камиони с обща маса над 12 тона през прохода Троян - Кърнаре. Все още е ограничено и движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица - Болярци. Срокът на ограничението е до 2 януари, а обходният маршрут е по пътя Поповица - Садово - Кочево - Болярци.

Забранено е и преминаването на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград - Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим - Девин.

Трафикът на територията на град Пловдив също се извършва нормално и без затруднения. Засилено автомобилно движение се отчита по входно-изходните артерии. Пътните настилки в града са предимно сухи и нормално проходими.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина