Кметът на Лъки: Един град е толкова голям, колкото големи са мечтите на хората в него

Автор: Plovdiv Now 14488
Кметът на Лъки: Един град е толкова голям, колкото големи са мечтите на хората в него

Кметът на община Лъки инженер Валентин Симеонов поздрави с емоционално послание хората по повод двата юбилея - 50 години град Лъки и 60 години Лъкинска обогатителна фабрика. 

Припомняме, че събитията бяха планирани за 30 и 31 август. Росица Пейчева, Веселин Маринов, Анелия и Графа пяха на празника, но за доброто настроение се погрижиха и танцови и фолклорни формации, гайдари, както и други интересни изпълнители.

Ето приветствието на кмета:

"Уважаеми жители на община Лъки,

Скъпи съграждани,
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му! Ако трябва да перифразирам Екзюпери, един град е толкова голям, колкото големи са мечтите на хората в него.
Мечтатели – минни инженери, маркшайдери, сондьори и други специалисти, се заселиха в Лъки преди повече от 60 години. Мечтатели създадоха първото училище, първата детска градина, първата болница, първите жилищни блокове за работещите вече в бившето „Горубсо“ - Пето рудоуправление и най-вече, първите рудници и Лъкинската обогатителна фабрика.
На тази празник, когато честваме 50 години град Лъки и 60 години Лъкинска обогатителна фабрика, трябва да отдадем заслужена почит на първите ръководители на рудоуправлението, на първите ръководители и флотиери на фабриката, на първите кметове. Те горяха и работеха с онзи пламък на младостта, която съгради и създаде днешния град Лъки и днешното „Лъки Инвест“ АД. Сега, отбелязвайки двата юбилея, обединяваме чувствата си към родния град и основното предприятие в него. За мен, като кмет на града, има особено значение фактът, че дълги години сме заедно – в емоцията и настроението на празника, заедно и в работата, която вършим за доброто на нашия град!
Освен чувство на радост в днешния ден, изпитвам и чувство на гордост, защото този град се развива благодарение на всеки един от Вас! Най-важното е да си дадем сметка и да разберем кои са нещата, които ни карат да се гордеем, които ни карат да изпитваме чувство на задоволство от това, което сме успели да постигнем, които ни спасяват като хора, които ни правят по-добри, по-сетивни, по-човечни, по-нормални.
Трябва да продължим да бъдем мечтатели. И Лъки ще е толкова голям, колкото са големи мечтите на всички нас!
Честит празник!"
Инж. Валентин СИМЕОНОВ, кмет на община Лъки

Източник: Вестник "Лъки днес"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина