Дъжд и вятър в Пловдив днес! Сняг прехвърча край Лъки и Карлово

Автор: Валерия Василева 9944
Дъжд и вятър в Пловдив днес! Сняг прехвърча край Лъки и Карлово

Днес очакваме атмосферата да се раздвижи и да разбута мъглите, а с тях и мръсния въздух, който ни тормози дни наред. От запад на изток ще започнат валежи, които ще продължат през деня. Сняг се очаква по планините, в Предбалкана и на Североизток.

Температурата в Пловдив в момента е около 3 градуса. Очакват се максимални 9 градуса за деня, а минималната температура ще е -1. Ще духа умерен вятър, а времето ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд, пише sinoptik.bg. Валежите обаче ще спрат още тази вечер, като утре и в петък ни очаква предимно слънчево време, макар и с по-ниски температури. В четвъртък живакът ще скочи до 6 градуса. 

Мокър сняг ще прехвърча край Карлово. Температурите там ще бъдат положителни през целия ден, като се очаква да достигнат до 9 градуса. Вятърът няма да е силен, а утре облаците ще се разсеят. 

Кратки превалявания от сняг са възможни и в Лъки. Там температурите ще са значително по-ниски, като днешната варира от -3 до 3 градуса. Живакът ще отчита минусови стойности и утре, като температурата ще достигне до -6 градуса. Не се очакват валежи до края на седмицата. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина