Бойко Борисов посети Лъки, коментира свлачищата

Автор: Plovdiv Now 13168
Бойко Борисов посети Лъки, коментира свлачищата

Премиерът Бойко Борисов продължава и днес обиколките си в Пловдивска област. Той посети град Лъки, като с него е зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и областният управител Дани Каназирева. Премиерът е на инспекция и днес, след като вчера посети Раковски и района.

„Следобед министър Христо Терзийски събира Щаба за бедствия и аварии, защото има проблеми на много места - Петърч, Костинброд, Гоце Делчев, деретата по Брезница, Дъбница и на други места, за да може да се вземе решение днес и да се отпуснат средства за възстановяване на участъците. Трябва да се потърсят алпиниски, защото на Рилския манастир няколко пъти падаха скални маси и добре че нямаме жертви. По пътя за Рилския Манастир има 80-90% е наклонът и могат да работят само алпинисти“, посочи Борисов.

„Правим училища и блокове, даваме милиони за пътища. Пътят за Кръстова вода е на привършване. За Родопите се влагат много пари и мисля, че хората го виждат. Обходите на Пловдив и Асеновград също се правят“, заяви премиерът.

 „Природата ни е много красива, но скалите са ни много лоши. При тези температури, водата, която е замръзнала в скалите, води до това да започнат да падат. Виждате какви скални маси в момента се отнемат, за да се разширяват пътища”, каза Борисов.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина