Бивш зам.-кмет на Лъки застава начело на най-големия проект на Пловдив за 115 млн. лева

Автор: Благовест Андонов 34561
Бивш зам.-кмет на Лъки застава начело на най-големия проект на Пловдив за 115 млн. лева

Водният цикъл на Пловдив, чийто старт бе направен миналата седмица, има нов началник. За парите от Оперативна програма „Околна среда” вече ще отговаря инж.  Ивайло Сираков. Той ще заеме мястото на Борислав Кръстев, който се ползваше с голяма подкрепа от предишната власт и заемеше няколко отговорни поста.

Инж. Ивайло Сираков бе зам.-кмет на Община Лъки, като от градската администрация изтъкват, че  той има опит в инвеститорския контрол на проекти, изпълнявани с публични средства. Назначението му вероятно е по линия на зам.-кмета на Пловдив по строителство Пламен Райчев, който бе председател на Общинския съвет и зам.-кмет в родопската община.

Борислав Кръстев пък е освободен от всички постове, които заема в общинската администрация. Преди да оглави процедурите по Водния цикъл, Кръстев бе директор на „Организация и контрол на транспорта”. Назначението му в ОКТ бе по искане на бившия кмет Иван Тотев, който го ценеше като експерт от работата му по Транспортния проект.

Именно Кръстев отговаряше за обществените поръчки и въвеждането на всички компоненти на транспортната система. До последно той смяташе, че системата е много добра и само трябва да се настрои, както трябва. Въпросното настройване продължава и до днес.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина