Затягат мерките срещу грипа и коронавируса в община Куклен

Автор: Plovdiv Now 40167
Затягат мерките срещу грипа и коронавируса в община Куклен

Кметът на община Куклен - г-жа Мария Белчева, въвежда засилени превантивни мерки за всички населени места:

Ограничава се достъпът до сградата на Общината като оперативните дежурни ще допускат гражданите до гишето за обслужване по един, а подаването на заявления за ползване на административни услуги, плащанията на данъци, такси и цени на услуги, ще се извършва на едно гише. Заплащането на данъците за недвижими имоти и таксите за битови отпадъци може да извършва и по банков път, чрез Български пощи, ePay, EasyPay, iCard. Контактът между граждани и служители ще се осъществява на телефон: 03115/2120, по имейл: [email protected], а при неотложна необходимост – на гишето за прием на граждани на първи етаж.

Мерките са превантивни и целят избягване струпването на много хора на едно място и разпространението на заразните болести.

От общинската администрация  в Куклен призовават гражданите да проявят разбиране и да запазят спокойствие. „Всички разбираме, че ситуацията с COVID-19 е прекалено стресираща и изисква промяна на плановете, но нека запазим спокойствие и заедно предприемем необходимите мерки, за да съхраним себе си и хората около нас!“ – апелират от общинската управа в Куклен.

Мерките са във връзка с новия епидемичен подем на заболяванията от грип и остри респираторни заболявания, включително и тежки остри респираторни инфекции, в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план,  както и във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването за обявяване на грипна епидемия на територията на страната от 06.03.2020 г. до 11.03.2020 г. /включително/ и за определяне на ограничителни мерки заради регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина