Внедряват съвременни технологии в кукленско училище

Автор: Валерия Василева 8518
Внедряват съвременни технологии в кукленско училище

Средното училище в Куклен успя да спечели важен проект, с който ще се внедри основата на съвременните технологии. В началото на учебната година ръководството на СУ „Отец Паисий“ кандидатства с проект по националната програма на Министерство на образованието за внедряване на информационни технологии в системата на образованието. С решение на Министерски съвет средното училище в Куклен ще бъде финансирано с 10 050 лева за изграждане на Wi-Fi мрежа.

Изпълняващият длъжността директор Боряна Андонова заяви, че достъпът на нашите деца до съвременни технологии е неразделна и все по-важна част от достъпа до образование. Електронизацията на учебния процес е ключов елемент за всяко модерно училище, а самите иновации повишават ефективността в процеса на обучение.

В националната програма „ИКТ технологии 2018 година“ са заложени дейности по осигуряване на модерни средства за достъп до съвременно обучение в системата на училищното образование. От 4 години насам много училища започнаха да внедряват в учебния процес интерактивни центрове, Wi-Fi мрежа и облачни пространства.

СУ „Отец Паисий“ има амбициите да създаде за своите възпитаници модерна и привлекателна среда за обучение. Със спечелените средства ще се подпомогне изграждането на мрежа, която трябва да осигури интерактивно взаимодействие между преподаватели и деца, допълни директорът.

Информация за всички текущи новини и проекти можете да намерите на сайта на училището http://otecpaisii-kuklen.eu.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина