Верадин Митков: Като баща на две деца ще работя по проекти за изграждане на нови детски площадки в Куклен

Автор: Валерия Василева 17384
Верадин Митков: Като баща на две деца ще работя по проекти за изграждане на нови детски площадки в Куклен

Верадин Митков е на 49 години. Председател е на общинската структура на СДС в Куклен. Има средно специално образование за електромеханик. Притежава сертификати за управление на средна и малка фирма и за оператор на компютри. Живее в Куклен със семейството си.

Кандидатира се за общински съветник от листата на Коалиция ЗС „Александър Стамболийски“, СДС, АБВ, НФСБ, защото вярва, че Община Куклен силно се нуждае от промяна и има смелостта да гарантира тази промяна. Ето какво казва той в интервю за мотивите си да се включи в предизборната кампания за Общинския съвет:

Сега сте кандидат за общински съветник, бихте ли споделили личното си усещане, на редови гражданин - лесно ли се живее в Куклен?

В града живеят в добросъседство представители на трите основни етноса в България. Повече от половината от населението е в горната възрастова граница, защото младите търсят препитание в големия град, което само по себе си показва, че общината не им осигурява добри възможности. При нас, в Куклен, липсват достатъчно места, където да играят децата, което тормози младите семейства, а липсата на спортни зали и площадки води до появата на зависимости като дрога, алкохол и др.

Бих обобщил, че Куклен е приятен град, с добра локация, но не се създават условия за развитие. Затова смятам, че управлението трябва да се промени.

Инфраструктурата в Куклен лоша ли е според вас?

В момента инфраструктурата на Куклен е в лошо състояние. И в другите селища на общината положението е подобно.

Има наченки за подобрения, но те се правят на парче. Въздухът в общината няма как да е чист, докато улиците са в кал и пясък. Това ще се реши с асфалтирането, но заедно с него трябва да се подменят и водопроводите, които на места са много стари. Трябва да се продължи процедурата по узаконяване и изграждане на канализацията.

И още нещо, което не е никак трудно за изпълнение - поддържането на чистотата. Не виждам причина толкова години да не се премахват незаконните сметища. А боклукът може да се извозва по-често. Това лесно може да се постигне с малко механизация и организираност.

Куклен има нужда от изграждане на нова спортна зала, която да е със свободен достъп. Необходимо е също така да се санират сградата на общината, поликлиниката и старото училище. В списъка с важни строителни обекти трябва да бъде включен и пътят Руен-Яврово-хижа Здравец. Този път ще подобри условията за туризма, ще привлече повече частни проекти и ще повиши цената на имотите. Не бива да се изпуска нито една програма, по която общината може да бъде бенефициент на европейски средства.

Как може да се подобрят транспортните връзки? Какви предложения имате, които биха улеснили гражданите?

За да бъде удобен транспортът, графикът на автобусите трябва да е съобразен с човекопотока, особено в пиковите часове. Това може да се постигне лесно при договарянето с превозвачите. А желаещи превозвачи има. За селата Руен, Гълъбово и Цар Калоян е необходимо и могат да се разкрият допълнителни линии.

С какво още можете да бъдете полезен на общината и на съгражданите си?

Мога да се ангажирам с всички теми, които засягат живота на хората и тяхното ежедневие. Целта е да направим така, че хората да се чувстват по-добре тук, в Куклен, а не в Пловдив, Асеновград или някъде другаде.

Възможностите на една община да насърчава местната икономика са свързани най-вече с едни приемливи нива на местните данъци и такси, с ефективно административно обслужване и с осигуряването на нормална инфраструктура. Бих работил за подобряването на връзката между бизнеса и професионалното образование и смятам, че общината може да бъде част от този процес.

Като баща на две деца бих работил по проекти за изграждане на нови детски площадки и обновяване на зелените площи. Бих положил усилия и за привличането на все повече млади хора към различни видове спорт.

Нито един политик не трябва да забравя, че неговите работодатели са гражданите. Това е валидно най-вече за общинските съветници. Вярвам, че нашите съграждани, които имат идеи и инициативи, които са в полза на обществото, трябва да ги споделят, за да потърсим заедно възможността да ги реализираме.

Защо решихте да се занимавате с политика?

Защото само така мога да постигна това, за което говорим сега с вас. Не виждам смисъл да изучим децата си и да ги пратим в чужбина. Виждам по-голям смисъл в това да живеем и работим тук, и ние, и децата ни. Когато искаме нещо да се случи, не бива да очакваме някой друг да го направи. Това е моята позиция, че извън политиката няма друг по-добър начин, чрез който да се влияe върху градивните процеси в обществото. За това и намерих своята роля именно в политиката.

Познавате ли добре Елена Филева и как виждате съвместната си работа с нея?

Да, познавам я много добре, затова и партия СДС застана зад нейната кандидатура. Филева е един борбен и целеустремен човек, уверен съм, че нейната енергия ще донесе промяната в Куклен. Тя е доказала, че работи в екип и носи отговорност за действията си. Богатият опит като юрист й помага добре да анализира и решава различни конфликти, да защитава и спазва законността и правата на гражданите. Познава отлично работата в общините. Работила е по много проекти, което ще бъде полезно за Куклен в следващите 4 години. Затова съм сигурен, че тя трябва да стане кмет на Куклен. И всички ние, от листата на коалиция ЗС "Александър Стамболйски" ще работим с нея!

Подкрепете ни с номер 67 в интегралната бюлетина на 27 октомври и ще ви се отблагодарим с видими резултати.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Симитаджия

Абе въри си карай хляба в Симид не са напрягай

16:23, 28.10.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина