Ударно ремонтират улици и спортни обекти в Куклен

Автор: Plovdiv Now 15656
Ударно ремонтират улици и спортни обекти в Куклен
Текат усилени ремонти на улици и спортни обекти в Куклен.
 
Работи се по няколко улици едновременно - „Любен Каравелов“, „Родопи“ и „Топола“. Дейностите се извършват по предварително утвърден график, съобщават от местната администрация. Община Куклен планира да ремонтира още 3 улици –„Петко войвода“, „Гергана“ и „Ропотамо“.
 
На улица “Любен Каравелов“ приключва благоустрояването на настилката, където заради голямата денивелация са положени бетонни пътни ивици. Положени са на площ от 1600 кв.м.
 
Жителите на улица “Топола“ вече се радват на новия асфалт, като някои от тях се похвалиха в социалните мрежи и благодариха за перфектно свършената работа от Общината. Улицата е с дължина от 200 метра, изградени тротоари, бордюри и подстъпи към гаражите на живущите на нея.
 
На ул. „Александър Стамболийски“ стартира първи етап от ремонтните дейности на тротоарната настилка и изграждането на паркоместа, в отсечката от улица “Пейо Яворов“ до улица „Бузлуджа“. Ремонтните дейности включват подмяна на старите тротоарни настилки и бордюри и изграждане на паркоместа.
 
След приключване на ремонтните дейности на улиците ще бъдат посадени 80 нови дървета платан, тъй като тяхната коренова система не нарушава настилките.
 
Паралелно с ремонта на уличната мрежа основно се почистват деретата от прорасла растителност и наноси.
 
Другите два обекта са от спортната инфраструктура на града. Община Куклен работи в посока за осигуряването на възможност за безплатен спорт на жителите и гостите на планинското градче.
 
Игрището в парк „Орханели“ вече е с обновени и боядисани метални стълбове, с изцяло нова мрежа и ограда. Предстои да бъде положена единствено нова изкуствена настилка и игрището ще бъде напълно обновено и готово за ползване.
 
Община Куклен прави и нова спортна площадка с фитнес уреди над СУ “Отец Паисий“. Съоръжението отговаря на всички изисквания за безопасност, съчетава голяма разновидност от фитнес уреди. Площадката е на открито и е със свободен достъп за всеки, който желае да спортува за здраве, професионално или за поддържане на добра физическа форма.
 
„Имаме идея да се облагородят свободните пространства и хората да разполагат с модерни стрийт фитнес площадки. По този начин, осигурявайки необходимата база, се надявам да мотивираме все повече млади хора да се занимават с масов спорт“- коментира кметът Мария Белчева.
 
Към площадката за стрийт фитнес се облагородява и прилежащият терен, като вече са засадени 20 нови дръвчета и се изгражда поливна система. В района ще бъдат монтирани и пейки.
 
Община Куклен активно работи за популяризирането на спорта като активен и здравословен начин на живот, а също и като възможност за социализация и интеграция чрез спорт на деца и младежи от социално уязвими групи и деца в риск.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина