Удължават услугата “Патронажна грижа“ в община Куклен

Автор: Plovdiv Now 9633
Удължават услугата “Патронажна грижа“ в община Куклен

Община Куклен e подписала Допълнително споразумение с Министерството на Труда и Социалната Политика за ново 6-месечно продължение на услугата „Патронажна грижа+".

Така ще продължи предоставянето на здравно-социални услуги на потребителите по проект „Патронажна грижа+ в община Куклен“  след края му на дата 02.04.2022г. Новият 6-месечен период ще бъде от 03.04.2022 г. до 03.10.2022г.

Кандидат-потребители, които могат да ползват интегрираните здравно-социални услуги по проекта:

Хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване, лица над 54 г., други уязвими групи, вкл. лица поставени под карантина във връзка с COVID-19, лица от рисковите групи за заразяване с COVID-19.

Дейностите, които се извършват от Община Куклен при реализацията на услугата са четири:

  1. Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора.
  2. Предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране.
  3. Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция).
  4. Транспорт на персонала, предоставящ патронажна грижа, от/до домовете на лицата.

Към настоящия момент  здравно-социалните услуги по проекта се предоставят от домашни помощници на 18 броя потребители, като всяко лице получава услугата „Патронажна грижа“ до 2 часа на ден.

Източник: Община Куклен

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина