40 души с увреждания от Куклен се включиха с творбите си в благотворителен търг

Автор: Валерия Василева 9394
40 души с увреждания от Куклен се включиха с творбите си в благотворителен търг

Красивите плетива и сувенири, измайсторени от хора с увреждания в Куклен, бяха разпродадени на благотворителен търг. Всички събрани средства ще бъдат вложени в подпомагането на дайността на „Национално сдружение за социално сътрудничество и партньорство”. Изложбата базар бе част от проекта „Активно социално включване на хора с увреждания от община Куклен”, който се реализира пред последните шест месеца. 

Базарът бе организиран от фондация „Траки” и ЖГЕРБ-Куклен, а в него се включиха с творбите си над 40 души, които ежедневно се нуждаят от подкрепа, за да бъдат видими за обществото. Представител на фондацията и дамите партийните структури в общините Родопи, Сопот, Брезово, Съединение и Стамболийски откупиха изработените предмети, а събраните средства ще се използват за закупуване на материали. С тях хората в неравностойно положение ще изработят коледни подаръци за настанените в Дома за възрастни хора в Харманли, с които от години те поддържат връзка и традиционно им гостуват.

Събитието бе уважено от Пламен Гошев, който е общински ръководител на ПП ГЕРБ-Куклен, областният координатор на женската организация Евелина Апостолова, съветничката Николина Миткова и кметицата на Гълъбово Мария Пишева. Присъстващите изразиха огромното си желание Куклен да продължи да бъде  център на добри инициативи.   

 

                                                                                                                                                  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина