Тръгнаха автобусите от и за Куклен, движат се вече по разписание

Автор: Plovdiv Now 15594
Тръгнаха автобусите от и за Куклен, движат се вече по разписание

„Община Куклен е сключила договор с нова фирма, която да обслужва линиите от и за Куклен. Автобусите вече се движат по разписание“, това заяви пред Радио Пловдив кметицата Мария Белчева.

На 1 юни транспортната фирма, която обслужваща общината спря курсовете си. Това наложи областния управител Дани Каназирева да разреши на кмета на Куклен да извърши „пряко възлагане“ като „спешна мярка“ за възлагането на обществена услуга за превоз на пътници по действащите маршрутни разписания за срок от шест месеца или до избор на  изпълнител по проведена процедура по ЗОП.

„В 14 часа на 1 юни получихме писмо от „Хеброс бус“, че ако до 16.30 ч. не им осигурим компенсации, от 17 часа те ще спрат автобусите. Съответно осведомихме областната управа за да ни бъде позволено пряко възлагане. Благодарим на г-жа Каназирева, че ни разреши. Вече имаме сключен договор с нов изпълнител – фирма „Детелина Дрита“. Той е за шест месеца или до сключване на договор с нов изпълнител при приключена процедура“, коментира госпожа Белчева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина