Топъл обяд у дома ще получават най-уязвимите хора в община Куклен

Автор: Plovdiv Now 10314
Топъл обяд у дома ще получават най-уязвимите хора в община Куклен

Община Куклен разработва проект, с който ще кандидатства пред Агенцията за социално подпомагане по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“

Услугата ще бъде за периода от 01.05.2020 г. до 19.06.2020 г., включително.

Допълнително ще се подпомагат най-уязвимите групи хора чрез закупуване на хранителни продукти и други от първа необходимост, със средства на потребителите.

Максималният брой потребители от допустимите целеви групи за община Куклен е до 170 души.

Приготвената храна ще се доставя ежедневно, в работни дни, до домовете на хората. Размерът на финансирането на услугата за едно лице е 2.50 лв. на ден.

Ето кои групи хора могат да се възползват от услугата:

- Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.

- Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната.

- Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

За да се определят хората, които ще имат право да се възползват от проекта, ще се използват всички възможности за идентифициране на нуждаещите се лица, като информация от доставчици на социални услуги и институции, сигнали от граждани, подадени на телефон: 03115/2120, на имейл: [email protected]  или на страницата на община Куклен: http://kuklen.org/services-and-activities/suggestions-complaints-and-signals/.

Ще се изготвят ясни критерии за подбор, като приоритетно ще бъдат обхванати най-нуждаещите се хора, засегнати в най-голяма степен от извънредната ситуация.

Храната ще се приготвя в деня на доставката, опакована в кутии за еднократна употреба, допълнително поставени в пакет.

Източник: Община Куклен

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина