Текущи ремонти приключиха в Куклен, започна благоустройството на три улици

Автор: Plovdiv Now 10032
Текущи ремонти приключиха в Куклен, започна благоустройството на три улици

Завърши облагородяваното на прилежащата площ и алеята за достъп към сградата на читалище „Никола Вапцаров“ в Куклен. Текущият ремонт включва нова асфалтова настилка, бордюри, тротоари, и обновяване на двете стълбища, които осигуряват пешеходен достъп от автомобилната артерия до площада и до ул.“Славянска“.

Напълно реконструирани са и трибуните на площада, които бяха силно амортизирани. Предстои да бъдат поставени седалки за зрителни места. Taĸa oфopмeните терасирани трибуни cъздaвaт oптимaлни ycлoвия зa пpoвeждaнe нa мacoви пpeдcтaвлeния, фopyми, ĸoнцepти, пpoжeĸции и дeфилeтa. Подновените седящи места ще придадат завършен вид на централната градска част на Куклен. Скоро предстои в парка да бъде монтирана и пластичната композиция “Коса“ на Атанас Карадечев. Творбата е дарение от КЦМ-АД, а официалното и откриване ще бъде на 17 септември.

 Стартира и изграждането на нова канализационна мрежа в общинския център в част от улиците „Опълченска“ , „ Оборище“ и „Теменужка“, с обща дължина около 700 линейни метра. След изграждане на канализацията и трите улици в Куклен ще бъдат напълно обновени с нов водопровод и изградено отводняване, бордюри, тротоари и нова пътна настилка. Планираните срокове за завършване на ремонтните мероприятия са до края на годината.

 Текуща поддръжка обнови пътя между селата Яворово и Добралък, като е извършен и текущ ремонт на уличната мрежа и в двете населени места, както и в село Руен. Текущият ремонт включва изкърпване на компрометирани участъци. Припомняме, че миналата година бяха изградени две подпорни стени по пътя Яврово-Добралък, както и канавки и дренажи. Преасфалтиран бе и отремонтирания участък, който е част от аварийното възстановяване на три свлачища.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина