Строги предпазни мерки продължават в Общината в Куклен и кметствата

Автор: Plovdiv Now 11535
Строги предпазни мерки продължават в Общината в Куклен и кметствата

Нова заповед издаде кметът на община Куклен г-жа Мария Белчева, с която ясно и точно се определят какви противоепидемични мерки трябва продължават да се спазват до 30 юни 2020 година в сградите на общинската администрация в Куклен и кметствата в селата Руен, Гълъбово, Цар Калоян, Яврово и Добралък.

Задължителни са дезинфекцията с алгоритъм и препарати, одобрени от Министерство на здравеопазването, както и правилната хигиена на ръцете на служителите. Задължителни са и личните предпазни средства при непосредственото обслужване на граждани, както и спазване на дистанцията от 1,5 метра. 

На входовете на сградите трябва да има поставени дезинфектанти, както и да се контролира достъпът и да не се допуска струпване на хора до гишетата за административно обслужване.

Забранено е допускането до гишетата за административно обслужване на лица с прояви на остри респираторни заболявания - повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обонянието и други.

На видно място в сградата на общинската администрация и кметствата трябва да има поставена информация за потребителите на услугите, че имат задължение да спазват физическа дистанция, хигиена на ръцете, както и носене на предпазни маски при посещение на Общината в Куклен и кметствата по селата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина