Спипаха друсан шофьор от Куклен, в Калофер - пиян

Автор: Plovdiv Now 20349
Спипаха друсан шофьор от Куклен, в Калофер - пиян

Седем шофьори се озоваха в арестите заради престъпления по пътищата в Пловдивско. Те са били под въздействието на алкохол и наркотични вещества, а по случаите са започнати бързи производства.

Трима от водачите са управлявали автомобилите си след употреба на марихуана, амфетамин и метамфетамин, а в една от проверените коли са намерени 0,11 грама амфетамин.   

20-годишен млад мъж от Куклен зад волана на БМВ, е задържан в ареста на Първо районно. Проверката е извършена на отбивката от Асеновградско шосе към родното му място. Водачът, управлявал „Фолксваген“, се е намирал под въздействие на марихуана.

Задържан да шофира под въздействие на амфетамин е и 29-годишен пловдивчанин, управлявал БМВ. Проверката е извършена в следобеда на неделния ден. На бул. „Цариградско шосе“ за рутинна проверка вчера по обед, бил спрян лек автомобил „Ауди“. Неадекватното поведение на водача подсказало на проверяващите, че вероятно мъжът е употребил наркотици,  преди да седне зад волана. Полеви тест е потвърдил съмненията им, реагирайки положително на метамфетамин. Водачът бил задържан, а при последвало претърсване в автомобила е открита стъклена лула, на дъното на която имало бяло кристалообразно вещество. Иззети са 0,11 гр. метамфетамин.

 Сигнал за самокатастрофирал лек автомобил Ауди на улица „Силиврия“ е получен малко след полунощ на 26 април. Пристигналият на място автопатрул  установил, че водачката - жена на 28- години, силно мирише на алкохол. Дрегерът отчел употреба на 1,69 промила. Два часа по- късно на същата улица била проверена друга 29- годишна жена. Отчетено по надлежния ред е, че управлявалата Ауди  с пловдивска регистрация, е употребила 1,26 промила, преди да се качи на колата си. 

Рано тази сутрин пък за шофиране в нетрезво състояние са задържани двама мъже. Престъпленията са извършени в село Ягодово и  Калофер. 31-годишен жител на пловдивското село, бил проверен от служители на Пето РУ, а полеви тест отчел, че водачът на Фолксваген пасат е употребил малко над 0,5 промила алкохол.

Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато и от служители на РУ Карлово. 55- годишен мъж от Калофер, водач на Фолксваген поло е бил с алкохолна концентрация от 1,58 промила към момента на извършване на проверката. Случаите са докладвани на компетентната прокуратура.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина