Община Куклен “почисти“ пътищата си СНИМКИ

Автор: Деница Лещева 7698
Община Куклен “почисти“ пътищата си СНИМКИ

"Пътищата в община Куклен са отворени. Пътищата на хижа Здравец и Студенец са обработени и проходими при зимни условия. Петте села в общината са напълно достъпни, няма бедстващи хора, а наличната почистваща техника е в готовност за посрещане на нови снеговалежи." Това съобщение изпратиха от администрацията на община Куклен до редакцията ни.

Анонсът е придружен със снимки на актуалната пътна обстановка в планинската местност, които обаче силно противоречат на написаното. По "обработените" улици има поне педя сняг. Кадрите потвърдиха и твърденията на наши читатели, че все още има пътища край хижа Здравец, където багер не е минавал. 

Припомняме, че районът около хижата, както и Студенец, е зеснежен от няколко седмици. Въпреки прогнозата за още обилни валежи, общината се оказа неподготвена за поредната порция сняг. Натрупалата бяла покривка съвсем не е от вчера или онзи ден - снегът тихо се сипеше, докато администрацията се хвалеше с готовността си да посрещне студения сезон. Както се вижда от горната снимка обаче, някои от настилките са останали погребани под 50-сантиметрова бяла пелерина.

Както вече съобщихме, жители на града едва успяха да потеглят към работните си места тази сутрин. Наличната почистваща техника бе в готовност след 8:30 часа, а през сутрешните часове улиците бяха сковани от поледици. "Почистена" бе единствено централната улица, която според местни жители също е била оставена във вид на ледена пързалка.

"Община Куклен приканва шофьорите на леки и тежкотоварни автомобили да поемат на път с автомобили подготвени за зимни условия: с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция", пише още в съобщението. Междувременно местните жители се надяват пътищата да не замръзнат за пореден път нощес.

Снимките, изпратени от община Куклен, говорят сами по себе си. Ето ги и тях:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина