Снежна покривка около 2 см. само на 35 км. от Пловдив! СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7643
Снежна покривка около 2 см. само на 35 км. от Пловдив! СНИМКИ

Снежна покривка около 2 см. и температура от -5 градуса на около 35 км. от Пловдив! Такава картина придружена със снимки, изпрати читателка на PlovdivNow.bg от района на Бяла Черква, която се намира на около 35 километра от Пловдив по посока хижа „Здравец”. 

Там и в момента продължава да вали тихо и кротко снежец, пише нашата чичателка. Неслучайно още през 1963 г. летовище „Бяла Черква“ е признато за планински климатичен курорт. Именно там е изградена ски писта с параметри, отговарящи на международните норми за дължина и денивилация между старта и финала. На нея се провеждат официални състезания от регионален мащаб. 

Метеоролозите предупреждават, че за неделя в почти цяла България, с изключение на североизточните райони е обявен жълт код за дъжд и сняг. В по-голямата част от страната ще се натрупа снежна покривка с дебелина до 10 см, а в южните и югоизточните райони се очаква дъжд до 20 литра на квадратен метър.

За Пловдив и региона се очаква валежите да бъдат от дъжд. През следващата седмица времето ще остане нестабилно, температурите ще се покачат, но валежите ще продължат.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина