С водосвет и крос Куклен ще празнува 3 март

Автор: Plovdiv Now 11704
С водосвет и крос Куклен ще празнува 3 март

В Куклен  ще отбележат 145 години от Освобождението на България с  крос и патриотично-празнична програма. Честванията на Националния празник Трети март ще започнат с панихида и благодарствен водосвет отслужени от кукленското духовенство  в памет на загиналите за Освобождението на България.

Програмата пред сградата на НЧ „Н. Вапцаров – 1909г“  е с начален час 10.15 ч. и започва с тържествени слова, едноминутно мълчание и полагане на венци и цветя.

 След отдаването на почит на геройски загиналите във войните за националното освобождение на България  започва музикално-поетична  програма с участието на малките таланти от Музикална школа “Музичко“ с ръководител Валентина Трендафилова, ученици от СУ „Отец Паисий“  както  и  фанфарния оркестър  и мажоретния състав при училището.

Със свои изпълнения ще се включат и самодейците от женския хор и танцовия състав на читалището.

Традиционният празничен крос е с начален час 11.00 часа и в него ще  могат да се включат желаещи от всички възрасти. Стартът ще бъде даден  на кръстовището на ул. „Ал. Стамболийски“ с ул. „Бузлуджа“, а финала е  пред сградата на Общината,  където ще бъдат наградени и участниците. Община Куклен е подготвила  отличия за класиралите се  на първите три места, награди ще получат също и най-малкия и най-възрастния участник в кроса.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина