С песни, стихове и химна децата в Куклен посрещнаха новата учебна година

Автор: Plovdiv Now 13870
С песни, стихове и химна децата в Куклен посрещнаха новата учебна година

С много радостно настроение, песни и стихове, с химна на Република България децата на Община Куклен посрещнаха началото на новата учебна 2021/2022 година.

В празничния 15 септември дворът на ОУ „Отец Паисий“ в Куклен бе изпълнен с цветя и много детски усмивки, а 40 първокласника очакваха с нетърпение да направят своята първа крачна по пътя на знанието. Училищният двор бе огласен от приветствия и благопожелания, където учители, ученици и родители заедно откриха  учебната година. Програмата започна с изпълнение на химна и посрещане на знамето на училището.

Официални гости на празника бяха кметът на община Куклен Мария Белчева, председателят на ОбС Куклен Елена Филева, изпълнителният директор на КЦМ Румен Цонев и зам.кметът на общината Гюлен Гоганов.

В приветствието си към събралото се множество кметът  Белчева подчерта, че 15 септември е  дата, на която празнува цяла България, защото за нашия народ училището и знанието са нещо свято, и показва отношението на нашия народ към образованието и уважението му към статута на учителя, и колко важно е да си учител.

„Изминалата година беше много трудна за всички ни, но най-трудна бе тя  за учителите, защото те, заедно с учениците трябваше да се  научат на нов начин на обучение, но резултатите и успехите на учениците показаха, че имаме наистина добри учители и имате нашето пълно уважение,.“- допълни Мария Белчева.

На входните врати на местното школо бе сложена арка от цветя, а най-развълнувани бяха първокласниците. Румен Цонев традиционно зарадва всеки първокласник с подарък – богато илюстрована енциклопедия.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина