Нов автомобил подпомага посещенията на възрастните и хората с увреждания в Куклен

Автор: Plovdiv Now 8458
Нов автомобил подпомага посещенията на възрастните и хората с увреждания в Куклен

С чисто нов и модерен автомобил се сдоби община Куклен, за да може по-ефективно и бързо да се справят специалистите, които са ангажирани да предоставят здравно-социални услуги до домовете на нужданещите се хора. Превозното средство е закупено след спечелен проект от страна на Общината, като финансирането е изцяло осигурено от държавата.

Припомняме,че от месец септември тази година в община Куклен успешно се изпълнява проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“. Той предоставя почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за възрастни хора, за да се подобри качеството им на живот и да се избегне социалната им изолация.

Дейностите по проекта обхващат възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, както и хора с увреждания и техните семейства.

Към настоящия момент в общината напълно се обслужват 23 потребители, като интегрираните услуги ще се предоставят за срок от 12 месеца, а всеки нуждаещ се може да получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден.

Услугите се осъществяват от специално обучени и квалифицирани лица – 1 медицинска сестра и 2-ма домашни помощници по домовете на хората.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина