Ромите, вилняли в Куклен: Полицаите ни изтезаваха и биха! Караха ни да ближем вода от пода

Автор: Ива Модова 1845
Ромите, вилняли в Куклен: Полицаите ни изтезаваха и биха! Караха ни да ближем вода от пода

Братята Румен и Васко Карагьозови и Иисус Атанасов, обвинени за мелето в Куклен, остават зад решетките. Това реши Районният съд в Пловдив, където бяха разгледани мерките им за неотклонение, след като прокуратурата поиска постоянния им арест. 

Тримата имат по няколко повдигнати обвинения, като за две от тях законът предвижда наказание затвор. Става дума за нанасяне на телесни повреди на полицейски служител при изпълнение на служебните им задължения и за унищожаване на патрулен автомобил в условията на хулиганство. 

Адвокатът на братята Карагьозови заяви, че трябва да се търсят причините за инцидента в Куклен, като според клиентите му, те са били предизвикани от полицаите, които посегнали на тяхна близка. Така според защитната теза става дума за неправомерни действия на полицаите. 

"Защо се е стигнало до това? Това е важният въпрос. Нека се види защо са били викани служителите на МВР? До сега е спорно. По думите на братята, те не са ги предизвиквали, а полицаите са посегнали на тяхна близка", обясни защитникът. 

Освен това тримата младежи твърдят, че са били подложени на зверско отношение и изтезания по време на последните 3 дни, в които бяха зад решетките. Припомняме, че те прекараха 72-часа в ареста заедно с още двама души, които бяха освободени днес.Тя обвиниха полицаите, че им нанесли бой, докато са вързани, карали ги да ближат вода от пода, когато били жадни. Ромите са пуснали жалба срещу полицаите, като документът бил депозиран дори до вътрешния министър, стана ясно по време на заседанието. 

 

За изключително сериозните обвинения от Карагьозови и Атанасов, адвокатите им представиха документи - всички са били освидетелствани от медицинско лице за нанесени травми.

Роднините на обвиняемите дойдоха за заседанието, ала бяха изгонени от залата заради викове, че момчетата са невинни. Адвокатът на двамата братя поиска да се призове баба им, за да се изясни какво се е случило в онзи ден, но искането му не бе уважено, тъй като вече такъв разпит е бил проведен. 

Прокуратурата подкрепи искането си за арест, като обясни, че обвиняемите могат да извършат друго престъпления, а и тримата са демонстрирали огромна дръзкост. Държавното обвинение посочи, че те са нахлули в дома на семейство Шаламянови без позволение, а след това са демонстрирали огромна агресия към служителите на реда, като Румен е нанесъл удар на полицай. Заедно с останалите блъскали, удряли и ритали патрулната кола, като са я увредили. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина