Ремонтират важен път край Куклен, укрепват свлачища

Автор: Plovdiv Now 8506
Ремонтират важен път край Куклен, укрепват свлачища

Община Куклен започна ремонтните дейности по възстановяването на общинския път Яврово - Добралък, за които от Комисията по бедствия и аварии отпуснаха 340 000 лв. за аварийно възстановяване на свлачищата.

Трите свлачища са компрометирали големи участъци от пътя с дължина от 50-100 метра всяко от тях. Ремонтът включва изграждането на подпорни стени, канавки и дренажи, както и преасфалтиране на укрепените участъци.

От общинската администрация в Куклен предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание  заради ремонтните дейности. В рамките на месец и половина пътят свързващ двете села ще бъде завършен, обещават от Община Куклен.

След порой през лятото на 2018г. свличане на скална маса  отнесе  голяма част от пътя между двете села. Община Куклен още тогава  внесе искане до Комисията за възстановяване на щетите на стойност 2 400 000 лева  както за свлачищата, така  и за самото село, където има други  пропадания на скали. Отговор все още няма, като от Общината се надяват скоро да се получи такъв, тъй като временното укрепване със земна маса извършено от общината е недостатъчно и свличащите процеси продължават.  Последното напомнително писмо до Комисията е изпратено през месец  март, уточняват от администрацията в Куклен.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина