Ръжев сам отвел полицаите до трупа на Златена, първо планирал да я удуши

Автор: Виктория Петрова 6572
Ръжев сам отвел полицаите до трупа на Златена, първо планирал да я удуши

37-годишният Димитър Ръжев, който е арестуван за убийството на 24-годишната Златена Стоянова в хотелска стая в "Рила", е разказал как е сложил край на живота на момичето. Това стана ясно от думите на Ангел Бадънков, началникът на сектор „Криминална полиция”. 

"Първо реших да я удуша, каза той. В последствие започнал с една бутилка от уиски да я удря в главата. Когато била мъртва, той се ядосал, че едното окото на момичето е отворено, другото затворено, и направил това зверство да забие ножица в окото", коментира Бадънков по БТВ. 

Мотивите за убийството не са съвсем ясни. Димитър е признал, че е употребил алкохол и наркотици преди 2-3 дни, а при разпита непрекъснато повтарял „Трябваше, трябваше”. Мъжът, който живее в пловдивското село Брестник, е бил освидетелстван с ТЕЛК заради психично заболяване, като според близки, увреждането е настъпило заради прекомерна употреба на наркотици. Така смята и Ангел Бадънков, който посочи, че дрогата е отключила психическите проблеми, които вероятно са довели до извършване на убийството. Той допълни, че вероятно Златена не е дала никакъв повод на инквизитора си. 

Въпреки това полицейският началник отбеляза, че поведението на Ръжев, който сам завел полицаите при трупа на девойката, не е било отявлено ненормално.

„Не беше типичният луд, беше трезвомислещ и се правеше на луд (…) част от разговорите, които водихме, бяха много подредени и много смислени”, разказва Бадънков. 

Той посочи, че задържаният за убийството сам завел полицаите до стаята, където било тялото на жертвата. Комисарят говорил с него, при което арестуваният признал, че 2-3 дни преди това е взел наркотици и е пил, а след това разказал как отнел живота на жената и какво причинил на трупа след това.

„В годината по 1-2 такива случая има. От моя анализ, винаги това се случва преди Нова година – шесторното убийство, това, винаги в този период се случва”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина