Прокуратурата решава дали да остави за 72 часа в ареста ромите, атакували полицаи в Куклен

Автор: Plovdiv Now 6090
Прокуратурата решава дали да остави за 72 часа в ареста ромите, атакували полицаи в Куклен

Прокуратурата ще реши дали да остави за 72 часа ромите, които вчера атакуваха полицейска кола след битов скандал. Задържани са 7 души, а  полицейското присъствие в града е било засилено през нощта

Припомняме, че там избухна скандал заради забележка за силна музика, отправена към компания от видимо пияни мъже. Раздразнени, те нахлули в имота на семейство от Пловдив.

Съседи на пострадалото семейство разказаха, че още от сутринта ромите са били пияни. Музиката е била толкова силна, че се е чувала из целия квартал. По обяд пловдивската фамилия, която се събрала при роднини за Великден, помолила съседите на намалят музиката, защото децата спят. Първоначално ромите изпълнили молбата, но не след дълго веселбата продължила доста шумно. Отнякъде се чули и изстрели. Тогава пловдивчаните отново направили забележка на съседите, които скочили на бой.

По случая е образувано досъдебно производство, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков.  Той допълни, че нощта в Куклен е преминала спокойно, но полицейското присъствие ще остане засилено.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина