Превозвачът за претъпкания рейс от Куклен: Колегите не са доогледали нещата и са пуснали малък автобус

Автор: Plovdiv Now 16254
Превозвачът за претъпкания рейс от Куклен: Колегите не са доогледали нещата и са пуснали малък автобус

Превозвачът, които отговаря на за линията Пловдив - Куклен се оплака от големи загуби, които понася ежедневно. Припомняме, че читтели съобщиха за претъпкани автобуси в час пик по линията. Причина за струпването е разреденият график на рейсовете по маршрута. Местните хора ползват обществен транспорт до Пловдив сутрин и вечер. За нарушението са уведомени полицията и здравните власти.

 „Преди два дни получихме сигнал за това от граждани. Сигнализирахме веднага РЗИ, МВР и областната управа. От снимката е видимо, че автобусът е малък и не е подходящ за тези часове, защото не може да се спазват в него отстоянията, които е необходимо да има между гражданите“, заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева.

„Грешката действително е на колегите. За сряда приходите от продажба на билети са 125 лв. Има и 33 карти, което прави около 200 лв. приходи за деня. Пробегът за 16 редуцирани курса е около 1 000 км. Себестойността на услугата е около 1 200 лв. Т.е. има 1 000 лв. загуба. Всички се стремим да намалим тези загуби. Колегите не са доогледали нещата и са пуснали малък автобус“, каза инж. Веселин Дошков, който е собственик на автобусна фирма пред Нова телевизия.

„Още от първия ден на възникналата криза областният управител Дани Каназирева ясно каза, че в пиковите чакове трябва автобусите да са с нормални графици и да са големи, за да няма струпване на хора. В последващите дни тя също алармира това да бъде спазвано“, категоричен бе инж. Димитър Керин, който е зам.-областен управител на област Пловдив.

„Да, грешката е и на шофьора. Не би следвало да допуска повече хора от нормалното. Не можем да оценим реално ситуацията кога ще има струпване на хора и кога – не. Въпросът обаче е кой покрива загубите ни“, посочи инж. Веселин Дошков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина