Правителството дава 2,5 млн. лв. за пътищата в община Куклен

Автор: Plovdiv Now 12844
Правителството дава 2,5 млн. лв. за пътищата в община Куклен

Министерският съвет одобри 2,5 милиона лева по насърчителна мярка за изграждане на пътна инфраструктура в община Куклен.  

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Куклен ще се предоставят средства в размер до 1 029 754 лева с ДДС за изграждане нов път КЦМ с приблизителна дължина 700 м, който ще облекчи натовареното движение. Новият път ще осигури благоприятни условия за движение, по-безопасна и бърза транспортна връзка до гр. Куклен.

Освен това от бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Куклен ще се предоставят средства в размер до 1,5 млн. лева с ДДС за изграждане на инфраструктурно осигуряване на промишлено търговска зона Куклен, местност Капсида.

Изграждането и оптимизирането на техническата инфраструктура в Промишлено търговска зона Куклен се явява фактор от изключителна важност за улесняване функционирането на предприятията, движението на работниците и служителите в зоната, жителите на община Куклен и особено за привличане на нови инвеститори в региона.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина