Пожарникар, причинил смърт на колега на пътя Брестник-Куклен, получи присъда

Автор: Ива Модова 9792
Пожарникар, причинил смърт на колега на пътя Брестник-Куклен, получи присъда

Пожарникарят от Пловдив - Петър Иванов, причинил смъртта на колега на път за произшествие, застана днес пред съда и получи условна присъда. Тежката катастрофа стана на пътя Брестник-Куклен на 17 август 2018 година. В следобедните часове, пожарна, отзовала се на сигнал за бедствие, пропаднала в дере край моста на входа на Куклен. В нея били няколко служители. За жалост един от тях загинал. В мелето е пострадал още един огнеборец, който е получил пет средни телесни повреди.

Пред магистратите пожарникар Иванов призна напълно вината си. Той заяви, че потвърждава всички факти и обстоятелства по случая.

"Съжалявам. С Попов бяхме не само колеги, но и приятели. Бяхме близки. Това е едно тежко изживяване. Признавам всичко", каза Петър Иванов в пред съда.

В съдебна зала са близките на загиналия пожарникар -съпругата и двете му дъщери. Те се конституираха като частни обвинители, без да претендират за обезщетения. В залата е и пострадалият пожарникар - Васил Ангелов. Той не се конституира като обвинител и частен ищец. Огнеборецът е получил 5 телесни повреди.

Бил е с тежки травми на лицето и счупени ребра. 6 месеца Ангелов се е възстановявал от инцидента. Прокуратурата в лицето на Тодор Павлов поиска условна присъда за Иванов. Той посочи, че по делото са налични множество смекчаващи вината обстоятелство, макар в миналото си Петър да има наказания по закона за движения по пътищата. Прокурор Павлов поиска наказание в предела на минимума, но в максимален размер административна мярка - отнемане на книжката. 

В крайна сметка, съдът му наложи наказание 3 години "лишаване от свобода", като отложи изтърпяването му с 5-годишен изпитателен срок. Иванов ще бъде лишен от свидетелство за управление на МПС за срок от 5 години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина