Полицаи дежурят край хижа Здравец и Копривките, търсят дрифтъри

Автор: Plovdiv Now 84664
Полицаи дежурят край хижа Здравец и Копривките, търсят дрифтъри

Патрул на Първо РУ всяка вечер ще дежури и ще обхожда районите на хижа Здравец и Копривките. Това съобщиха от ОД МВР за trafficnews.bg. С падането на първия сняг служители на реда дебнат за дрифтъри и състезатели в района.

Припомняме, че търсачите на силни усещания окупираха тези места в Родопите. Вечерта са си спретнали снежни емоции, въртейки колите си в преспите. 

На място е пристигнал екип на Първо районно. В този момент обаче дрифтове е нямало, нито и състезания. Дрифтърите са напуснали поляните, предупредени по-рано от дежурни в Гълъбово. Няма съставени предписания и актове, съобщиха още от полицията. Въпреки това проверките ще продължават всяка вечер.

От ОД на МВР напомнят, че на първо място отговорността е на самите водачи. Подобни екстремни изпълнения могат да костват човешки живот. Преди година едно дрифтиране по пътя между Гълъбово и хижа Здравец предизвика сериозен инцидент. Кола се заби в преспите и предизвика хаос. Наложи се да бъде повикана тежка техника, за да извади превозното средство от снега.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина