Патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания в Куклен, Общината спечели проект

Автор: Plovdiv Now 11438
Патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания в Куклен, Общината спечели проект

Община Куклен спечели проект за безвъзмездна финансова помощ за предоставяне на услугата “Патронажна грижа +“ за хора в нужда. 

Ще бъдат подкрепени възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности в отговор на безпрецедентните предизвикателства, свързани с разпространението на COVID-19. Ще се осигури продължаване на подкрепата по осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домове на лицата, които са най-застрашени от заразяване, допълнително изпълнение на мерките по превенция и задоволяване на потребностите на уязвимите групи.

Ето каква помощ ще бъде оказвана:

 -Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора.

- Предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране.

- Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция).

Транспорт на персонала, предоставящ патронажна грижа, от/до домовете на лицата.

Патронажната грижа може да бъде ползвана от:

- Потребители на социални услуги, делегирани от държавата дейности.

- Хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване, лица над 54 г., други уязвими групи, вкл. лица поставени под карантина във връзка с COVID-19, лица от рисковите групи за заразяване с COVID-19.

За нуждите на община Куклен са определени от държавата 18 потребители, като всяко лице от целевата група може да получава здравно-социални услуги (патронажна грижа) до 2 часа на ден.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина